Hvis Lækager Opstår Umiddelbart Efter Køb a Et Nyt Vildmarksbad I Træ

Gammeldags vildmarksbade helt i træ er den sande klassiker blandt udespaer. Men med alle deres fordele følger nogle få ulemper fra gamle dage. Da man dengang ikke havde ting som polypropylen, glasfiber og andre lignende menneskeskabte materialer, brugte man træ til at bygge karrets yderside. Træets naturlige egenskaber gør, at det slår sig med tiden, efterhånden som fugtniveauet omkring det varierer. Dette kan ofte skabe nogle problemer, hvoraf det største uden tvivl er vandlækager.

Det ville være uoprigtigt at give indtryk af, at lækager aldrig skyldes andet end træets naturlige egenskaber. Lækager kan også skyldes overdreven brug af kemikalier eller konstruktionsfejl. I meget sjældne tilfælde kan de endda være forårsaget af et dårligt installeret grundlag, der ikke er stabilt, fysisk skade på karret eller endda biologiske årsager (angreb af insekter eller andre skadedyr).

Når man køber et vildmarksbad i træ, er det ofte vigtigt at lade træet udvide sig til dets yderste gennemblødningspunkt, som så vil lukke eventuelle mellemrum. For at træet kan udvide sig, skal det holdes i kontakt med vand. Denne proces kan tage fra et par dage til et par uger, og det afhænger af forskellige forhold, såsom trætype, klimaforhold, osv. Du vil finde billeder vedhæftet herunder af en test, vi foretog på et vildmarksbad med lækage. Dette skulle angive de resultater, man kan forvente.

vildmarksbad er utæt

I meget sjældne tilfælde, kan der stadig være nogle få små lækager rundt omkring på vildmarksbadet efter udvidelse af træet. Når man har dette problem, anbefaler fabrikanten som regel to løsninger. Den første er at bruge almindeligt savsmuld til at stoppe lækagerne. Dette gøres ved at tage noget savsmuld og tilføje en forholdsvis lille mængde vand. Savsmuldet skal blandes omhyggeligt med vandet, så det bliver til en pasta, der derefter nemt kan påføres lækagen. Før man kommer den på, skal man sikre, at vildmarksbadet er fyldt med vand, og man skal så forsøge at presse pastaen ind i lækagerne. Det tryk, der skabes af det eksisterende vand vil trække det findelte savsmuld ind i lækagen, hvor det vil udvide sig, så lækagen lukkes.

Den anden mulighed er at bruge træfarvet vandbestandig silikone. Den bør kommes på det helt tørre vildmarksbad på det område, hvor det lækker. Når det er størknet, kan du afprøve det ved at fylde vildmarksbadet med vand.

Dag nr.Vandtab (liter)Reduktion i vandniveau (cm)
1817,5
2817,5
3776,5
4726,5
5686
6666
7585,5
8525
9212
10161,5
11101
1291
1360,5
1430,3
1510,1

Vandtab (liter) pr. dag over to uger

Vandtab (liter) Pr. Dag Over To Uger

Reduktion I Vandniveau (cm) Pr. Dag Over To Uger

Reduktion I Vandniveau (cm) Pr. Dag Over To Uger

vildmarksbad er utæt

Den første er at bruge almindeligt savsmuld til at stoppe lækagerne. Dette gøres ved at tage noget savsmuld og tilføje en forholdsvis lille mængde vand. Savsmuldet skal blandes omhyggeligt med vandet, så det bliver til en pasta, der derefter nemt kan påføres lækagen. Før man kommer den på, skal man sikre, at vildmarksbadet er fyldt med vand, og man skal så forsøge at presse pastaen ind i lækagerne. Det tryk, der skabes af det eksisterende vand vil trække det findelte savsmuld ind i lækagen, hvor det vil udvide sig, så lækagen lukkes.

2 Replies to “Hvis Lækager Opstår Umiddelbart Efter Køb a Et Nyt Vildmarksbad I Træ”

  1. Mit vildmarksbad har været utæt 2 steder i bunden, der hvor bundbrædderne møder de lodrette sidebrædder. Har forsøgt mig med savsmuld, de steder hvor jeg kan se det drypper fra bunden, men det ser ikke ud tyil at have nogen effekt. Har blandet både fint og lidt grovere savsmuld, og forsøgt at trykke det godt fast. Er alt håb ude?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *